 European vocational training placements in the health and social services sector”  Learning hospitality in Europe by undergoing a VET traineeship”

10 Οκτωβρίου, 2018

 

  • Πρόγραμμα: Erasmus+, Επαγγελματική Εκπαίδευση
  • Δράση: Βασική Δράση 1, Κινητικότητα ενηλίκων για επαγγελματική εκπαίδευση
  • Διάρκεια :3 μήνες

Τα 2 αυτά προγράμματα Vocational Educational Training (VET) έχουν ως στόχο την κινητικότητα μαθητών και την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης, σχετικής με το κομμάτι των σπουδών τους. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας βασικός στόχος είναι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν πρόσφατα τελειώσει το σχολείο να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν γνώσεις,  σε συνεργασία με το προσωπικό του κάθε χώρου που υλοποιούν την πρακτική τους και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Επιμέρους στόχος των προγραμμάτων είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.

Τα προγράμματα αποτελούν μία στρατηγική συμμαχία  μεταξύ των οργανισμών: IFOM(Ιταλία) και Κ.Α.ΝΕ (Ελλάδα) για την εκπαίδευση ενηλίκων τα οποία υπάγονται στη βασική δράση 1 Συνεργασία για τη καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών του προγράμματος Erasmus+.

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

 

                                                                          

 

Leave a reply

Leave Your Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *