ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

23 Ιανουαρίου, 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ (MENTORING) ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων προσκαλεί σε σεμινάριο για την υλοποίηση του προγράμματος προσωπικής καθοδήγησης (mentoring) για νέους πρόσφυγες και μεταναστευτικής καταγωγής «MentorPower».

Ημερομηνίες και ώρες:

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ώρες 17.00 – 20.00 και

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρες 10.00 – 18.00

Χώρος Υλοποίησης: Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Πλατεία Όθωνος 10, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, 1ος όροφος

To σεμινάριο απευθύνεται σε:  εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους νέων και άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται σε θέματα μεταναστών και προσφύγων

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Παρουσίαση του προγράμματος προσωπικής καθοδήγησης (mentoring) για νέους πρόσφυγες και μεταναστευτικής καταγωγής «MentorPower».
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος
  • Εκπαίδευση των συμμετεχόντων ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι ίδιοι παρόμοια προγράμματα μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (25) και η επιλογή γίνεται με σειρά προτεραιότητας ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους που ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες που αναφέρονται παραπάνω.

Αιτήσεις συμμετοχής: Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο σεμινάριο, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα προεγγραφής ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/tAZyXV7fpaiJ0oGI3

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 05 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: 07 Δεκεμβρίου 2016

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρεται καφές/ελαφρύ γεύμα από τους διοργανωτές, ενώ οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν με τη λήξη του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο και τον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος «MentorPower» σε ηλεκτρονική μορφή.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προσωπικής καθοδήγησης (mentoring) σε νέους πρόσφυγες και μεταναστευτικής καταγωγής «MentorPower» δημιουργήθηκε και δοκιμάστηκε πιλοτικά σε 6 χώρες, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Ελβετία, στο πλαίσιο σχεδίου διάρκειας 2 ετών, υπό τη δράση ΚΑ2 “Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Νεολαίας” του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού προγράμματος ERASMUS+ και στοχεύει στην υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση νέων που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.