Πάμε Πάρκο!

Ιανουάριος 28, 2018

«Πάμε Πάρκο»

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) διοργανώνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου πολιτιστική δράση ενημέρωσης και αναψυχής στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Η δράση με όνομα «Πάμε Πάρκο» συμπεριλαμβάνει ένα υπαίθριο πικ-νικ για τους κατοίκους της Καλαμάτας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και το δικό τους φαγητό για να το μοιραστούν μεταξύ τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό έργο του Dominique Shi, ενός Γάλλου φωτογράφου που έχει αφιερωθεί στη λήψη φωτογραφιών χορευτών. Η έκθεση φωτογραφιών και η προβολή βίντεο θα συνοδεύονται από υπαίθρια εργαστήρια που θα υλοποιηθούν από ντόπιους εθελοντές, όπως εργαστήριο σχεδίου (καρικατούρες), ύφανσης, γιόγκα, ανακύκλωσης και θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σημείο ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), τη δράση του προγράμματος ERASMUS+ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να λάβουν υποτροφία για να ζήσουν μια μαθησιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να προωθηθεί η σημασία και η δύναμη του εθελοντισμού, της διαπολιτισμικής ανταλλαγής, της ανταλλαγής γνώσεων, της ενεργής συμμετοχής και της αλληλεγγύης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Πρόγραμμα:
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

 • Εργαστήρια (Ύφανση, Σχέδιο, Γιόγκα, Ανακύκλωση, θέατρο):
  19:00 – 21:00
 • Έκθεση Φωτογραφίας (Dominique Shi):
  18:00 – 23:00
 • Προβολή βίντεο (Dominique Shi):
  21:30 – 23:00
 • EVS Info point:
  18
  :00 – 21:00
 • Πικ-Νικ:
  20:00 – 23:00

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία των εθελοντών από το εξωτερικό που φιλοξενεί η Κ.Α.ΝΕ. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού προγράμματος ERASMUS+/ΒΔ 1 Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία., το οποίο χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Leave a reply

Leave Your Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *