Οι εθελοντές είπαν...

27 Αυγούστου, 2019

                                                                                                                                                       

Εθελοντισμός στην Καλαμάτα? Ναι αμέ…

Στο πλάισιο του ευρωπαικού προγράμματος EUROPE FOR CITIZENS: CITIZEN TIME: ACT, PLAY, INVOLVE!, διαβάστε τι μας είπαν οι εθελόντριες από την Καλαμάτα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Νίκη Γ. & Κατερίνα Ο.

Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μας έκανε αρχικά να συνειδητοποιήσουμε την αξία του εθελοντισμού και των ωφελών που μπορεί να έχει κάποιος. Μαθαίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, θελήσαμε να γίνουμε μέρος αυτού και να συμβάλλουμε στην υλοποίηση του. Όντας εθελόντριες στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας και γνωρίζοντας τα ρομά παιδιά που έρχοντας σε καθημερινή βάση θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε τις δικές μας πινελιές αλλά και να παρουμε πραγματα από το πρόγραμμα. Αρχικά, ήταν πολυ ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά τη διάρκει του πρόγράμματος δεν ημασταν μόνες αλλά ήρθαν στην Καλαμάτα 2 εθελόντριες από τη Ρουμανία.

Μέσα από τη συνεργασία με τη Mihaela και την Αlexandra συνειδητοποιήσαμε ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μάθει κανείς νέα πράγματα. Μάθαμε από τα κορίτσια νέες μεθόδους κι εργαλεία κι αυτές είχαν τη στηριξή μας στη γλώσσα αλλα και στο πώς να διαχείρίζονται τα παιδιά.

 

 

 

Leave a reply

Leave Your Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *