Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ - SAY NO!

22 Νοεμβρίου, 2018

Ο Θεόδωρος, ο Ιωάννης, η Κλεοπάτρα, η Μαρία, η Ελεάνα και η Ιωάννα συμμετείχαν στην ανταλλαγή νέων “Say NO!” που υλοποιήθηκε 21 – 29 Αυγούστου 2018 στο Vrchlabi της Τσεχίας, από τον οργανισμό νεολαίας Brno For You. Ας δούμε τι λένε για την εμπειρία τους!

“Διάφοροι φοιτητές από 5 διαφορετικές χώρες μείναμε  για 9 ημέρες  στο Vrchlabi της Τσεχικής Δημοκρατίας, για να συζητήσουμε σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με το κάπνισμα, τη κατανάλωση αλκοόλ και τον εθισμό στα ψηφιακά ναρκωτικά, αλλά και να διδαχθούμε  την έννοια του ενεργού πολίτη.

Σε αυτές τις 9 ημέρες , μέσα απο μια ποικιλία δραστηριοτήτων και συζητήσεων γνωρίσαμε πολλά σχετικά με τους εθισμούς. Συνειδητοποιήσαμε οτι ο εθισμός εγκυμονεί πολλούς κινδύνους τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Επίσης, έγινε  πλήρως  κατανοητή η διαφορά μεταξύ της χρήσης μιας ουσίας ή μιας δραστηριότητας απο τον εθισμό. Τέλος, ενημερωθήκαμε  πώς μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει και να απεξαρτηθεί  απο τον εθισμό του.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα δημιουργήσαμε φιλίες. Στην αρχή, ήμασταν διστακτικοί αλλά στη συνέχεια, οι δραστηριότητες και οι συζητήσεις μας έφεραν πιο κοντά. Διδάξαμε ο ένας τον άλλο λέξεις και εκφράσεις από τη χώρα μας και αν και η προφορά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, εμείς το διασκεδάσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τέτοιου είδους προγράμματα είναι πραγματικά πολυ χρήσιμα αν θέλετε προσωπική εξέλιξη και εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας. ”

        

 

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.