Empower Active Young Citizens to Influence Society (AYE)

June 30, 2022

Το έργο AYE στοχεύει στην προώθηση της πρωτοβουλίας των νέων, της συμμετοχής στα κοινά και σκοπεύει να συμβάλει στην ποιότητα και την καινοτομία της συμβουλευτικής νέων, αναπτύσσοντας μια σειρά από ελκυστικές μεθόδους, εργαλεία και ένα πρόγραμμα μη τυπικής μάθησης. Αυτό θα ενισχύσει την ένταξη και τη συμμετοχή στα κοινά των νέων, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους που διατρέχουν κίνδυνο περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το έργο αναπτύχθηκε από κοινού από 6 Ευρωπαίους εταίρους με βάση τις ανάγκες που παρατηρήθηκαν και την εμπειρία τους πάνω στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση των νέων, την ψηφιοποίηση, τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ανάπτυξη του έργου βασίστηκε στην ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το ρόλο της νεολαίας στη διαμόρφωση της σημερινής μας κοινωνίας και την προώθηση συγκεκριμένων, καινοτόμων εταιρικών σχέσεων και λύσεων που βασίζονται στην υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων στις οποίες συμμετέχουν νέοι της ΕΕ προερχόμενοι από διαφορετικά υπόβαθρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Το έργο επικεντρώνεται σε ζητήματα που είναι πιο πιεστικά για τους νέους σήμερα – παγκόσμιες κρίσεις, κλιματική έκτακτη ανάγκη, ειρήνη και δημοκρατία, διαπολιτισμικός διάλογος και πολυγλωσσία, ισότητα και ένταξη. Η Ευρώπη έχει γίνει μια πιο διαπολιτισμική κοινωνία και το  πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής έχει αντίκτυπο σε ένα ευρύ φάσμα κοινοτήτων. Αυτά τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν τώρα μέσω των νέων, καθώς γίνονται οι ενήλικες του μέλλοντος που θα κληρονομήσουν τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Αυτό το έργο δίνει τη δυνατότητα στους νέους να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινωνία, να εκφράσουν τις απόψεις τους με διαφορετικούς τρόπους και μέσα και τους δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν καθώς αναλαμβάνουν άμεσο ρόλο και μαθαίνουν για την ευαισθητοποίηση του πολίτη, και τον γραμματισμό γύρω από τα μέσα επικοινωνίας. Οι νέοι αναπτύσσουν την ικανότητα να κατανοούν και να αξιολογούν κριτικά προβλήματα στην κοινωνία και πώς να αναλαμβάνουν δράση για την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων, μαθαίνουν πώς να δημιουργούν ανεξάρτητα μηνύματα στα μέσα ενημέρωσης που αφορούν τη δράση των πολιτών, την κοινότητα και την οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος για όλους σε επίπεδο ΕΕ. Συνολικά, οι νέοι μαθαίνουν μια σειρά από βασικές αξίες και δεξιότητες και μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, καθώς γίνονται οι πρωταγωνιστές του μέλλοντος. Το έργο δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μάθουν μέδα από ιστορίες προτύπων, στις οποίες μπορούν πραγματικά να αντικατοπτρίσουν τον εαυτό τους ενισχύοντας τις γνώσεις τους για τον ψηφιακό ακτιβισμό και εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με κριτικό και δημιουργικό τρόπο.

Το έργο θα εντοπίσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες πολιτών στις οποίες επικεφαλής είναι νέοι και οι οποίες αναφέρονται στην αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή· θα αναπτύξει ένα σύνολο εμπνευσμένων περιπτωσιολογικών μελετών – 3 περιπτωσιολογικές μελέτες ανά χώρα/18 περιπτωσιολογικές μελέτες συνολικά και θα αναπτύξει 5 ψηφιακές ιστορίες – ταινίες μικρού μήκους με τις πιο εντυπωσιακές και πολύπλοκες υποθέσεις.

 

Αριθμός έργου.:2021-2-IE01-KA220-YOU-000051489

Κοινοπραξία:

  • Smashing Times International Centre for The Arts and Equality (Ιρλανδία)
  • Inthecity Project Development B.V. (Ολλανδία)
  • Fundatia Centrul Educational Spectrum Miercurea (Ρουμανία)
  • Κοινωνικη Αναπτυξη Νεων (Ελλάδα )
  • Soluciones Tecno- Profesionales Consulting (Ισπανία)
  • ICI ET AILLEURS (Γαλλία)

Διάρκεια: 1 March 2022 until 29 February 2024

Ιστότοπος: ΤΒΑ

Κοινωνικά Δίκτυα: ΤΒΑ

 

 

Leave a reply

Leave Your Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *