Ιστορίες Συμμετεχόντων για το Σχέδιο Κατάρτισης: Quality for Change in Erasmus+ (Ευθύμης Χατζηθεοδώρου)

23 Νοεμβρίου, 2021

Ιστορίες Συμμετεχόντων για το Σχέδιο Κατάρτισης: Quality for Change in Erasmus+  

Bran, Brasov Ρουμανία (2-8 Οκτωβρίου 2021)

 

Πριν από λίγο καιρό είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα πρόγραμμα Υouth Training με όνομα Quality for Change in Erasmus+. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Bran στην Ρουμανία και είχε συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες καλύπτοντας ένα μεγάλο ηλικιακό εύρος.

 

Η δυνατότητα επαφής με άτομα με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, γλώσσες και ερεθίσματα έκανε το όλο πρόγραμμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών από τις διαφορετικές μας χώρες με έκανε να συνδεθώ με τρόπους που δεν περίμενα με νέα άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Το πρόγραμμα είχε ως θέμα τους NEET και μέσα από τις δραστηριότητες που παρείχε έλαβα ενημέρωση για αυτήν την ομάδα ανθρώπων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και για τις διάφορες προσπάθειες που γίνονται για την παροχή βοήθειας προς αυτή. Αποκορύφωμα μπορώ να πω ήταν το ότι χρειάστηκε να σχεδιάσουμε και εμείς μία πρόταση για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην στήριξη αυτών των ανθρώπων με χρήση των γνώσεων που λάβαμε τις προηγούμενες μέρες.

 

Τα προγράμματα Erasmus+ αποτελούν μία μαγευτική ευκαιρία για όλα μας και προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα σε ένα νέο άτομο το οποίο θέλει να εξερευνήσει και ανοίξει τους ορίζοντες του. Πέρα από χρήσιμες ικανότητες και δυνατότητες μπορεί να έρθει σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς καθώς και με ιδιαίτερα τοπία και μέρη. Είναι κάτι που αξίζει να κάνει το καθένα.

 

– Ευθύμης Χατζηθεοδώρου