New Youth New Homeland (Turkey)

23 Νοεμβρίου, 2022
New Youth New Homeland 
(Άγκυρα, Τουρκία) 
27/02-01/03/2022
 
 
ΘΕΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ: ENTREPRENEURSHIP AND REFUGEE ADAPTATION

Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ότι κανένας από τους συμμετέχοντες της χώρα μας δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Για εμάς η ευκαιρία του Erasmus+ ήταν μια καινούργια, ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία.
Ήρθαμε σε επαφή με άτομα από εντελώς διαφορετικά πολιτικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά υπόβαθρα που δεν είχαμε συναντήσει μέχρι τη στιγμή του προγράμματος από κοντά. Μέσω της τριβής και των συζητήσεων λάβαμε ερεθίσματα και τροφή για να ανακαλύψουμε νέες πτυχές των χαρακτήρων μας, αλλά και να αναπτύξουμε περαιτέρω ήδη υπάρχουσες. Κάναμε πολύ γρήγορα φίλους από την Άγκυρα και παρόλο που οι περισσότερες ώρες της ημέρας ήταν αφιερωμένες στο πρόγραμμα, καταφέραμε να συνδυάσουμε και τη διασκέδαση στον ελεύθερο μας χρόνο με τη βοήθεια των νέων μας φίλων και να γευτούμε την τοπική κουζίνα. Ακόμα, μετά την λήξη του προγράμματος, την τελευταία ημέρα παραμονής μας στην πόλη επισκεφθήκαμε τα κύρια ιστορικής σημασίας μνημεία της Άγκυρας και πήραμε μια γεύση της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας.
Από άποψη κουλτούρας, σε αυτό που συμφωνήσαμε ομόφωνα είναι ο βαθμός στον οποίο οι άνθρωποι τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα μοιράζονται έντονα αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.
Εν κατακλείδι, ήταν ένα υπερπλήρες πενθήμερο από διάφορες απόψεις όπου κατορθώσαμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να έρθουμε σε επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους και να ανταλλάξουμε πολιτισμικά χαρακτηριστικά.